Kalender Kortrijk

Deze kalenders zijn opgesteld voor de studenten die de opleiding op Campus Kortrijk volgen. De dagen die in kleur zijn aangeduid op onderstaande kalenders zijn de dagen waarop er standaard aan werkplekleren wordt gedaan. Er kan hier in onderling overleg worden van afgeweken (Bv. een event tijdens het weekend waar de aanwezigheid van de student gewenst is, een interessante bijscholing, een belangrijke meeting, …) maar de studenten moet wel steeds aan het totaal aantal vereiste dagen komen.

Eerstejaarsstudenten

In het eerste jaar worden de studenten klaargestoomd voor het werkplekleren tijdens de lessen op campus. Vanaf eind januari gaan ze dan ook effectief aan de slag op hun werkplek. Deze fase noemen wij ook “Werkplekleren Beginner”.

We starten deze periode met een intensieve Kick-off week van 4 dagen zodat de student zich meteen thuis voelt op de werkplek. In de volgende weken komt de student dan 2 dagen per week, namelijk op maandag en dinsdag.

Beginner = 26 dagen werkplekleren

Tweedejaarsstudenten

In het tweede jaar start het werkplekleren terug op in september. Dit is tot eind december opnieuw 2 dagen per week en deze fase noemen we “Werkplekleren Junior”. In februari starten we met “Werkplekleren Senior” en wordt het aantal dagen ook opgedreven tot 3 per week om uiteindelijk te eindigen met 4 dagen per week na de paasvakantie.

Junior = 24 dagen werkplekleren
Senior = 45 dagen werkplekleren